Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Όνομα χρήστη: Κωδικός:
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
 1 
 στις: 03 Δεκέμβριος, 2017, 05:46:05 μμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost
 Ανακοίνωση!!
Η προγραμματισμένη για τις 17/12/2017 δεύτερη φάση της άσκησης Σεισμού της Δ.Α.Κ. σε συνεργασία με τις όμορες εθελοντικές ομάδες μεταφέρετε για το Σάββατο 27/01/2017.
Περισσότερες πληροφορίες για το ωράριο και τον τόπο διεξαγωγής αυτής σύντομα.


 2 
 στις: 03 Δεκέμβριος, 2017, 05:42:00 μμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 3/12/2017 η πρώτη αποστολή των προμηθειών που συλλέχτηκαν από τα μέλη και τους φίλους της εθελοντικής ομάδας Δ.Α.Κ.- Όμιλος Φίλων του Δάσους.
Οι ανάγκες των πληγέντων συνανθρώπων μας είναι τεράστιες. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε την συλλογή διαφόρων ειδών. Επίσης άμεση είναι η ανάγκη οικοσκευών και επίπλων για τις βασικές ανάγκες των νοικοκυριών. 3 
 στις: 21 Νοέμβριος, 2017, 02:17:13 μμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost

Βλέποντας την αγωνιά και τον φόβο για το αύριο, όλων αυτών των συνανθρώπων μας στις πληγείς από την πλημμύρα περιοχές της Μάνδρας και Νέας Περάμου, η εθελοντική μας ομάδα μας ξεκίνησε την συγκέντρωση εδώ και λίγες ημέρες  ρουχισμού, κλινοσκεπασμάτων, τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών πρώτης ανάγκης, ακόμα και οικοσκευών.
Η συγκέντρωση των υλικών θα πραγματοποιηθεί  μέχρι και την Κυριακή 26/11/2017 στις 14.00 μμ στις εγκαταστάσεις της ομάδας, όπου και εν συνεχείς θα παραδοθούν την επομενη (Δευτέρα 27/11/ 2017) από εμάς τους ιδίους, στους κατοίκους που τα έχουν τόσο ανάγκη αυτήν την στιγμή, χωρίς καθυστερήσεις

 4 
 στις: 21 Νοέμβριος, 2017, 01:52:15 μμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost
Με καταιγισμό ερωτήσεων πάνω στην ανάπτυξη των τακτικών, με βάση το πρωτόκολλο δράσεων, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων και αποριών, από τα μέλη και τους υπευθύνους των ομάδων της (Πολιτικής Προστασίας Αφιδνων και τους Εθελοντές Πολιτική Προστασίας Δροσοπηγής Αφιδνων) όπου συνεργάστηκαν στην προγραμματισμένη άσκηση που πραγματοποιήθηκε από την εθελοντική ομάδα Δ.Α.Κ.- Όμιλος Φίλων του Δάσους, την Κυριακή 19/11/2017.
Παρ` όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στον χώρο διεξαγωγής της άσκησης, 27 συνολικά μέλη, ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τα εργαλεία, την χρήση αυτών, αλλά και τους τρόπους προσέγγισης για την διάσωση τυχών εγκλωβισμένων ατόμων, σε μια από τις ποιο δύσκολες φυσικές καταστροφές, όπως είναι ο σεισμός.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 17/12 για να αναπτυχτεί ένα ακόμα ποιο εξειδικευμένο `σενάριο` με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Η Δ.Α.Κ.- Όμιλος Φίλων του Δάσους, ευχαριστεί όλα τα μέλη των ομάδων και δηλώνει ανοιχτή και πρόθυμη να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο αυτή η συνεργασία ακόμα περισσότερο, πιστεύοντας στην γνώση και στην πρόληψη πριν την οποιαδήποτε καταστροφή η` απώλεια ανθρώπινης ζωής, ευχόμενη πάντα να μην χρειαστεί να εφαρμοστούν ποτέ αυτές οι γνώσεις.


 5 
 στις: 02 Νοέμβριος, 2017, 06:40:19 μμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost
Σε χειμερινή συντήρηση και προετοιμασία μαζί με βελτιώσεις σε λειτουργικά σημεία του Δ.Α.Κ. -9


 6 
 στις: 02 Νοέμβριος, 2017, 03:03:35 μμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost

Άσκηση σεισμού ΤΙΝΑΚΤΩΡ – V
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Δ.Α.Κ.- Όμιλος Φίλων του Δάσους κατά την χειμερινή περίοδο πραγματοποιεί τις ασκήσεις αντιμετώπισης καταστροφών.
Ξεκινάμε λοιπών στις 18/11 την μεγάλη ετήσια άσκηση για σεισμό.
Φέτος θα πραγματοποιηθεί με βάση την κοινή συνεργασία δράσης μας με όμορες εθελοντικές ομάδες. Την ομάδα των Αφιδνών και την νεοσύστατη ομάδα της Δροσοπηγής.

Περισσότερες πληροφορίες στον υπεύθυνο της ομάδας, κ Αθανάσιο Κασαπίδη!

 7 
 στις: 02 Νοέμβριος, 2017, 01:43:24 μμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristostΈνα τεράστιο ευχαριστούμε φαντάζει πολύ μικρό στο μεγαλείο της ψυχής  των ανθρώπων στης εταιρίας  (Η ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Ε.)
Η στήριξη της εθελοντικής  ομάδας μας κυρίως από το κύριο στέλεχος αυτής, αλλά και από τους ανθρώπους αυτής, γεμάτους με ευαισθησία και ανησυχία για τον άνθρωπο και το περιβάλλον παρακάμπτοντας  τις όποιες  δυσκολίες της εποχής στήριξε για μια ακόμα φορά τις προσπάθειες και την πρωτοβουλία της εθελοντικής Ομάδας Δ.Α.Κ. – Όμιλος Φίλων του Δάσους, με προσφορά προς αυτήν αναλώσιμων υλικών για τα οχήματα της ομάδας.
Υλικά που θα δώσουν ζωή και θα συμβάλουν στην ορθή συντήρηση του υπάρχοντος εξοπλισμού της.
   Άνθρωποι σαν αυτούς αποτελούν πηγή έμπνευσης, για εμάς , δίνοντας μας δύναμη και πείσμα για να συνεχίσουμε  σε αυτό που έχουμε ταχθεί να υπηρετήσουμε.
Τους ευχαριστούμε και υποσχόμαστε πως θα είμαστε πάντα στην `πρώτη γραμμή` φροντίζοντας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

 8 
 στις: 01 Ιούλιος, 2017, 11:28:37 πμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost
Παρασκευή 30/6/2017
Συνδρομή στο Πυροσβεστικό Σώμα του οχήματος Α` τύπου, Δ.Α.Κ-6, με τριμελές πλήρωμα , στο συμβάν που εκδηλώθηκε στις 14.10 στην περιοχή του Κρυονέριου,   σε πλαγία εντος  δασικού ιστού.
Το πλήρωμα συνέβαλε στην έγκαιρη καταστολή της πυρκαγιάς συνολικής έκτασης 4 στρεμμάτων περίπου.
Το όχημα αναχώρησε από το συμβάν μετά από εντολή του Διοικητή Αθηνών όπου και επέστρεψε στην προκαθορισμένη θέση του. 9 
 στις: 25 Ιούνιος, 2017, 08:23:41 μμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost
Παρασκευή 23/6/2017
Συνδρομή στο Πυροσβεστικό Σώμα  των οχημάτων  Α` τύπου, Δ.Α.Κ-6 & Δ.Α.Κ-7, με διμελές πλήρωμα έκαστο, σε συμβάν που εκδηλώθηκε  στις 17.40 στην περιοχή της Βαρυμπόμπης στην συμβολή των οδών Ν. Ερυθραίας & Αδάμαν.
Τα πληρώματα και των δυο οχηματων συνέβαλαν στην έγκαιρη καταστολή της πυρκαγιάς που εξελίχθηκε σε περιαστικό δάσος, συνολικής έκτασης 2 στρεμμάτων περίπου.
Τα οχήματα αναχώρησαν από το συμβάν μετά από εντολή του Διοικητή Αθηνών όπου και επέστρεψαν στις προκαθορισμένες θέσεις τους. 10 
 στις: 28 Μάιος, 2017, 01:31:37 μμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από filos
[...]
Το Δ.Σ. εύχεται μια άκαπνη και  ήσυχη αντιπυρική περίοδο.
Μακάρι να είναι μία ήσυχη περίοδος !!

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10