Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Όνομα χρήστη: Κωδικός:
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
 1 
 στις: 12 Απρίλιος, 2018, 10:08:48 πμ 
Ξεκίνησε από filos - Τελευταίο μήνυμα από filos
filos (64)

https://www.youtube.com/watch?v=z0znMeTmSUc


 2 
 στις: 11 Μάρτιος, 2018, 06:09:28 μμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost
Στα πλαίσια των εκπαιδεύσεων από την Εθελοντική ομάδα Όμιλος Φίλων του Δάσους για όλα τα μέλη (παλαια και νέα) για το έτος 2018, ολοκληρώθηκε σήμερα 11/3/2018 ο τρίτος κύκλος του με το 1οΘεωρητικο Σχολείο με θέμα το καταστροφικό φαινόμενο του σεισμού, συμπληρώνοντας το την διπλή πρακτική εφαρμογή αυτών όπου και προηγήθηκαν λόγο δυσκολιών στην συμπλήρωση των συμμετεχόντων μελών. Στο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευτές και επικεφαλείς της εξειδικευμένης ομάδας μας Δ.Α.Κ. (Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών). Παρουσιαστήκαν και θα αναπτύχτηκαν οι τεχνικές, προσέγγισης στο συμβάν - Έρευνας -Εντοπισμού – Διείσδυσης - Απεγκλωβισμού και Διάσωσης ατόμων, που τυχών προέκυψαν από το καταστροφικό φυσικό φαινόμενο ενός σεισμού. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και τις όμορες εθελοντικές ομάδες που παραβρέθηκαν και συμμετείχαν με ενδιαφέρων καθ` όλη την διάρκεια του σεμιναρίου!

 3 
 στις: 11 Μάρτιος, 2018, 06:02:54 μμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost

Στα πλαίσια των συνεχών εκπαιδεύσεων για τα μέλη της Εθελοντικής ομάδας, Όμιλος Φίλων του Δάσους – Δ.Α.Κ. (πάλαια και νέα) για το έτος 2018 την Κυριακή 18/03/2018 και ώρα 11:00 πμ. θα πραγματοποιηθεί το 4ο ανοικτό εκπαιδευτικό σχολείο, με θέμα άντληση υδάτων.
Τα σεμινάρια αυτά από εδω και στο εξής θα είναι αφιερωμένα στην μνήμη του εκλιπόντα μέλος του συλλόγου μας `Πέτρο Βοζαϊτη`.
Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, από τους εκπαιδευτές και επικεφαλείς της εξειδικευμένης ομάδας μας Δ.Α.Κ. (Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών).
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής.
11.00 - 12.00 Παρουσίαση και γνωριμία με τα αντλητικα μηχανήματα.(Θεωρία)
12.00 - 13.00 Τακτικές και τρόποι προσέγγισης σε πλημμυρικο συμβάν.(Θεωρία)
13.00- 14.00 Μέθοδοι και τακτικές άντλησης (Πρακτική) – (Άντληση σε εφαρμογή)
14.00 – 14.30 Ερωτήσεις – απαντήσεις – Λήξη.

 4 
 στις: 06 Μάρτιος, 2018, 10:30:27 πμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost
Στα πλαίσια των εκπαιδεύσεων  από την Εθελοντική ομάδα Όμιλος Φίλων του Δάσους  για όλα τα μέλη (παλαια και νέα) για το έτος 2018 θα πραγματοποιηθεί  το πρώτο  ανοικτό εκπαιδευτικό  σχολείο, για όλα τα μέλη αυτής.
Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τους εκπαιδευτές και επικεφαλείς της εξειδικευμένης ομάδας μας  Δ.Α.Κ. (Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών).
Θα παρουσιαστούν και θα αναπτυχτούν οι τεχνικές, προσέγγισης στο συμβάν - Έρευνας -Εντοπισμού – Διείσδυσης - Απεγκλωβισμού και Διάσωσης ατόμων, που τυχών προκύψουν από το καταστροφικό φυσικό φαινόμενο ενός σεισμού.

 5 
 στις: 25 Φεβρουάριος, 2018, 06:44:21 μμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost


Ξεκινά και φέτος η εκπαίδευση των νέων και παλαιών  μελών του ομίλου μας.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν  κατά την διάρκεια των επομένων  μηνών του Μάρτιος, Απρίλιος και Μάιος, όπου και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για όλα τα μέλη με τα χαρακτηριστικά ( E, και F).
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ομίλου από επιλεγμένους εκπαιδευτές, και  θα περιλαμβάνουν :
•   Θεωρία και πρακτικές διάσωσης και απεγκλωβισμού ατόμων.
•   Θεωρία δασικών πυρκαγιών.
•   Αναγνώριση πυροσβεστικών μέσων.
•   Αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
•   Προφύλαξη  εθελοντών από τους κινδύνους.
•   Πρώτες βοήθειες.
•   Ορθή χρήση μέσων  συσκευών επικοινωνίας (VHF)  και χειριστές κέντρου εκπομπής).
•   Πρακτική εξάσκηση στην χρήση  εργαλείων, οχημάτων και τρόπων προσέγγισης στην καταστολή της πυρκαγιάς.


Την Κυριακή  13/05/2018   θα γίνει  προσομοίωση συμβάντος με  άσκηση ετοιμότητας συμβάντος πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας.

Τυπώστε λοιπόν τον πίνακα που ακολουθεί για να τον έχετε πάντα μαζί σας.


 6 
 στις: 21 Φεβρουάριος, 2018, 06:53:35 μμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost
Πραγματοποιήθηκε  η τελετή βράβευσης όλων των εθελοντικών ομάδων από την  περιφέρεια. Ένα μεγάλο ευχαριστούμε  φαντάζει πολύ μικρό μπροστά στην στήριξη της περιφέρειας σε όλους τους εθελοντές!
Από την πλευρά μας σαν εθελοντές του  Ομίλου  Φίλων του Δάσους – Δ.Α.Κ.  θεωρούμε μεγάλη μας τιμή , προσδίδοντας  ιδιαίτερο βάρος  προς  έργο μας,  επιλέγοντας  από την Περιφέρεια, την απονομή του  αναμνηστικού βραβείου  μας,  από  τον  Περιφερειάρχη   Αττικής   του  Πυροσβεστικού  Σώματος,  Υποστράτηγο  κ. Αχιλλέα Τζουβάρα .
 7 
 στις: 18 Φεβρουάριος, 2018, 03:45:31 μμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost
ΤΙΝΑΚΤΟΡ- V 
Εκπαιδευτική  Άσκηση  συμβάντος σεισμού!
Με ώρα λήξης του υποτιθέμενου έκτατου συμβάντος  την 22.05 έκλεισε και η δεύτερη φάση της άσκησης ετοιμότητας της εθελοντικής ομάδας  Ομίλους  Φίλων του Δάσους – Δ.Α.Κ.,  με την επωνυμία `ΤΙΝΑΚΤΟΡ –V`   σε συνεργασία με τις όμορες εθελοντικές ομάδες  των Αφιδνων και της νεοσύστατης ομάδας της  Δροσοπηγής.
Η πλειοψηφία των μελών και από τις τρις ομάδες δούλεψαν και πέρασαν σχεδόν από όλα τα `πόστα`  χειριζόμενοι τόσο τα  εργαλεία,  αποκομίζοντας καθ` όλη την διάρκεια της εξέλιξης της άσκησης,  σκέψεις, γνώσεις ,  εντυπώσεις και  τρόπους προσέγγισης ,  μέσα από  μια γενική άποψη για αυτού του ιδίους τα εκτατά συμβάντα.
Το ραντεβού για μια ακόμα διαφορετική εκπαιδευτική άσκηση ανανεώθηκε όπου  και αναμένουμε την ανακοίνωση της ημερομηνίας αυτής.
Τέλος να προσθέσουμε πως όλα τα μέλη της Δ.Α.Κ. ευχαριστούν όλους όσους  συμμετέχουν   σε αυτήν την  επιτυχημένη (κατ` εμάς) συνεργασία.
Μια συνεργασία που πιστεύουμε  και είμαστε πεπεισμένοι  πως  μέσω  των όμορων εθελοντικών ομάδων,  των μελών και συνεθελονων   αυτών , όπου  με την συμπαγή  συνοχή,  με την κοινή `γλώσσα`  θα επιφέρει άριστα αποτελέσματα σε δύσκολα η`  εύκολα, σε μικρά η` μεγάλα συμβάντα, προσφέροντας  από κοινού ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μας στον άνθρωπο, την φύση, τα παιδιά μας![/url]

[/img]


 8 
 στις: 10 Φεβρουάριος, 2018, 08:15:36 πμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost
Η δεύτερη φάση  της εκπαιδευτικής άσκησης με θέμα τον σεισμό, http://www.ofd.gr/smfofd/index.php?topic=932.0
Θα πραγματοποιηθεί το  ερχόμενο Σάββατο 17/2/2018  με ώρα έναρξης 20.00μμ
Το σενάριο θα εξελιχτεί σε νυχτερινό περιβάλλον για να αυξηθεί  ο βαθμός δυσκολίας της.
Παρακαλούνται  όλα τα μέλη, και τα μέλη των εθελοντικών ομάδων που θα συμμετάσχουν σε αυτήν την  εκπαίδευση  να φέρουν τον πλήρη προβλεπόμενο ατομικό  εξοπλισμό τους .


 9 
 στις: 08 Φεβρουάριος, 2018, 10:04:38 πμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost
Μέσα από τα αναμνηστικά  και  τις  απονομές τίτλων και τιμών,  προς τον Όμιλο  Φίλων του Δάσους – Δ.Α.Κ. αποκομίζουμε  οπτικά  μνήμες  και  διαβάζουμε την ιστορία αυτού,  για  την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και τους συνανθρώπους μας!
 10 
 στις: 04 Φεβρουάριος, 2018, 11:10:02 μμ 
Ξεκίνησε από xristost - Τελευταίο μήνυμα από xristost
Με την έντονη παρουσία πλήθους μελών μας και φίλων μέσα σε γιορτινό κλήμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας μας
Με την παρουσία του μας τίμησε για τρίτη συνεχόμενη χρόνια ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, όπου και δεν μας έκρυψε ότι δεν χάνει την ευκαιρία να βρίσκετε κοντά στην παλαιότερη εθελοντική ομάδα της Ελλάδας.
Παρούσα στην εκδήλωση μας  και η κύρια Τσούπρα Ιωάννα,  εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, όπου και τιμήθηκε από τον  Όμιλο για την συνεισφορά της προς αυτόν.
Με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη μας τιμή  υποδεχτήκαμε τον  Διοικητή του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Πύραρχο Γεώργιο Πουρνάρα, όπου και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την άριστη συνεργασία που είχαμε καθ` όλη την αντιπυρικής περίοδο του 2017.
 Έντονη η απουσία της κ Ασπασίας Καραμανου , Προϊσταμένης τμήματος Κεντρικού Τομέα Πολιτικής Προστασίας, όπου δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγο αιφνίδιας ασθένειας της. Τις θερμότατες  ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση, μαζί με την τιμητική  πλακέτα που της απονείμαμε για την άριστη συνεργασία της με την ομάδα μας θα τις μεταφέρει η κ  Τσούπρα Ιωάννα  σε αυτήν.
Ο Υποπηραγος κ Καλδέλη Παναγιώτη. Διοικητής του κλιμακίου  Κάλαμου, ήταν παρών, με αναφορά  αυτού, στην  μεγάλη πυρκαγιά του Κάλαμου, άλλα και ευχές για μια καλή χρονιά χωρίς περιστατικά.
Μέλη και εκπρόσωποι όμορων τν εθελοντικών ομάδων (Εθελοντές Δροσοπηγής – Εθελοντές Αφιδνων – Εθελοντές  ΜΑΚΙΠ) παραβρέθηκαν στην ιδιαίτερη εκδήλωση της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με τους εθελοντές Δροσοπηγής.
Το σύμφωνο συνεργασίας υπογράφηκε ομόφωνα  από τις διοικήσεις και των δυο ομάδων με ακύρωση αυτών, από τον ίδιο τον κ. Αντιπεριφερειάρχη  Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου. Η πράξη αυτή έλαβε σάρκα και οστά, μετά από την πρωτοβουλία του Ομίλου με πρόταση συσπείρωσης από όλους μας  με σκοπό την αντιμετώπιση  κινδύνων από φυσικές και τεχνικές καταστροφές
Ευελπιστούμε πως στην πρόταση αυτή θα ανταποκριθούν και άλλες όμορες εθελοντικές ομάδας έτσι ώστε με έναν κοινό σκοπό να προστατέψουμε όλοι μαζί με κοινή δράση, κοινή `γλώσσα`  και συνεργασία  αυτό για το οποίο έχει ταχθεί  ο εθελοντής. Την επικουρική βοήθεια προς το Πυροσβεστικό Σώμα, άλλο και γενικά τον συνάνθρωπο μας.
Το Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων του Δάσους – Δ.Α.Κ. μια καλή χρόνια γεμάτη υγεία.


Σελίδες: [1] 2 3 ... 10