Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Όνομα χρήστη: Κωδικός:

Συμφωνητικό εγγραφής

Αποδοχή των όρων λειτουργίας του Forum.

Περιεχόμενο

Το περιεχόμενο το οποίο αποτελεί προϊόν εργασίας του Ofd.gr αποτελεί πνευματικό δικαίωμα και απαγορεύεται η αντιγραφή/ αναδημοσίευση/ αναπαραγωγή του με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο χωρίς την γραπτή άδεια των κατόχων του Ofd.gr. Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη. Η χρήση των υπηρεσιών που παρέχει το Ofd.gr στα μέλη του είναι αποκλειστική ευθύνη του εκάστοτε μέλους είτε πρόκειται για το ίδιο, είτε για οποιοδήποτε άλλο που χρησιμοποιεί το λογαριασμό του. Κάθε μέλος είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο των πληροφοριών που παρέχει, είτε μέσω του forum είτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων και το Ofd.gr λειτουργεί ως μέσο της online παρουσίας και δημοσίευσης των πληροφοριών με παθητικό τρόπο.

Βασικοί κανόνες συμπεριφοράς

Τα μέλη τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Ofd.gr συνθέτουν μια δυναμική ηλεκτρονική κοινότητα η οποία διέπεται από κανόνες συμπεριφοράς προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της.

Συγκεκριμένα:

•   Κάθε μέλος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό με τα θέματα που δημοσιεύει στο forum. Κάθε θέμα θα πρέπει να διαθέτει κατατοπιστικό τίτλο με σύντομη περιγραφή του περιεχομένου του έτσι ώστε να μην παραπλανούνται τα υπόλοιπα μέλη.
•   Πριν ανοιχθεί ένα θέμα θα πρέπει το μέλος να ελέγχει εάν το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο forum. Το forum του Ofd.gr προσφέρει την δυνατότητα αναζήτησης και στην Ελληνική γλώσσα. Επιπροσθέτως τα μέλη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά με τις κατηγορίες και υποκατηγορίες του forum κάτω από τις οποίες επιλέγουν να δημοσιεύουν κάθε θέμα. Καθεμία από αυτές έχει το δικό της αυτόνομο περιεχόμενο και λαμβάνει τις αντίστοιχες απαντήσεις. Στην περίπτωση που κάποιο μέλος δημοσιεύσει θέμα σε λανθασμένη κατηγορία ή υποκατηγορία, οι Moderators έχουν το δικαίωμα να "μετακινήσουν" το θέμα στην κατάλληλη περιοχή.
•   Κάθε μήνυμα θα πρέπει να είναι σαφές και κατανοητό έτσι ώστε να μην παραπλανούνται και ταυτόχρονα ταλαιπωρούνται τα μέλη του Ofd.gr.
•   Τα αρχεία που μπορείτε να κάνετε attach πρέπει να είναι της μορφής "gif jpg png txt zip jpeg pdf xls doc". Το μέγιστο μέγεθος του αρχείου πρέπει να είναι 250Kbytes και το μέγιστο επιτρεπτό μέγεθος για εικόνες είναι τα 800(width)x800(height). Aν προσπαθήσετε να ανεβάσετε κάτι μεγαλύτερο από αυτές τις συνθήκες το σύστημα αυτόματα θα απορρίψει το attachment σας ή αν πρόκειται για εικόνα θα την μετατρέψει ώστε να συμβαδίζει με τους κανόνες.
•   Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η "επίθεση" σε άλλα μέλη, moderators ή στους διαχειριστές του Ofd.gr. Λέγοντας επίθεσης εννοούμε τον χλευασμό, την δυσφήμιση, την ειρωνεία καθώς και οποιαδήποτε άλλη προσβολή.
•   Εάν κάποιο θέμα ή μήνυμα παραβεί οποιονδήποτε από τους Όρους Πρόσβασης και Χρήσης, απαγορεύεται να συνεχιστεί η συμμετοχή των μελών του forum σε αυτό. Εφόσον υπάρχουν οποιεσδήποτε ενστάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται με (PM - Προσωπικό μήνυμα) ή e-mail στους moderators ή τους administrators. Οι Administrators/Moderators έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν την καταχώρηση. Στην περίπτωση που το μέλος δεν συμμορφωθεί θα απαγορευτεί η είσοδος του στο forum του Ofd.gr (Ban) μόνιμα ή προσωρινά.
•   Απαγορεύονται οι συστάσεις των μελών του Ofd.gr προς άλλα μέλη σχετικά με την συμπεριφορά τους. Αρμόδιοι για το θέμα αυτό είναι αποκλειστικά οι Administrators/Moderators οι οποίοι έχουν και την ευθύνη να φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του forum. Εάν κάποιο μέλος αντιμετωπίζει πρόβλημα με κάποιο άλλο μέρος του forum τότε θα πρέπει να ενημερώσει με προσωπικό μήνυμα τους Administrators/Moderators. Το Ofd.gr δεν αποτελεί χώρο για την γέννηση και εκτόνωση αντιπαραθέσεων οι οποίες προκαλούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της ηλεκτρονικής κοινότητας.
•   Το Ofd.gr δεν αποτελεί μέσο για την επίλυση των προβλημάτων των μελών του. Στην περίπτωση όπου υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν είτε τα προσωπικά μηνύματα, είτε λοιποί τρόποι επικοινωνίας όπως instant messengers.
•   Τα μέλη του Ofd.gr δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά μέλη του Ofd.gr και η οποία παρέχεται είτε από το Ofd.gr είτε από τα ίδια τα μέλη. Στην περίπτωση που γίνει αντιληπτή η διακίνηση προσωπικών στοιχείων στο forum τότε το Ofd.gr έχει το αναφαίρετο δικαίωμα της διαγραφής των μηνυμάτων / θεμάτων καθώς και επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες.
•   Στην περίπτωση που προκύψει πρόβλημα τεχνικής φύσεως για το οποίο δεν ευθύνεται άμεσα το Forum Ofd.gr αλλά ο Server υπάρχει περίπτωση να χαθούν ορισμένα ή και σε ακραίες περιπτώσεις όλα τα θέματα και μηνύματα. Για αυτό το λόγο κρατούνται αντίγραφα ασφαλείας σε καθημερινή βάση.
•   Οι Moderators έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να απαγορεύσουν την διακίνηση εικόνων πορνογραφικού περιεχομένου ή "πειρατικού" software καθώς και των links που οδηγούν σε αυτά ή σε web sites με ανάλογο περιεχόμενο καθώς και θεμάτων που σχετίζονται με προσκλήσεις σε torrent sites. Επιπροσθέτως απαγορεύεται ρητά η η δημοσίευση υλικού, που προσβάλει τις υπηρεσίες του Ofd.gr και τα μέλη του, είναι αναληθές ή δυσφημιστικό, ανακριβές, απειλητικό, καταχρηστικό, πρόστυχο, άσεμνο, προσβλητικό, ρατσιστικό ή αντίθετο με την ελληνική νομοθεσία.
•   Tο Ofd.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα μηνύματα ή και αρχεία που ανταλλάσσουν τα μέλη του μεταξύ τους όπως και αναφέρθηκε προηγουμένως.
•   Κάθε μέλος του Ofd.gr έχει το δικαίωμα να διατηρεί έναν μόνο λογαριασμό πρόσβασης. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί παράβαση θα απαγορευτεί η είσόδος σε όλα τα usernames του παραβάτη χρήστη.
•   Απαγορεύεται ρητά το spamming είτε δημόσια είτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο όπως επίσης και η διαφήμιση εταιρειών, υπηρεσιών και προϊόντων κάθε είδους χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Administrators. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαφήμιση θα πρέπει να απευθυνθείτε στο τμήμα marketing του Ofd.gr.
•   Στις καταχωρήσεις απαγορεύεται η χρήση υβριστικής γλώσσας. Λέγοντας υβριστική γλώσσα εννοούμε οποιαδήποτε χρήση λέξης/πρότασης που προσβάλει/μειώνει/θίγει μέλος ή ακόμα και τον ίδιο τον δικτυακό τόπο. Οι moderators και administrators του Ofd.gr έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν το θέμα/καταχώρηση χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις καθώς και να αφαιρέσουν το δικαίωμα συμμετοχής στο Ofd.gr στα μέλη που δεν συμμορφώνονται. Υβριστική γλώσσα θεωρείται ακόμα αν οι λέξεις "κρύβονται" πίσω από τα @,@ ή οποιοδήποτε σύμβολο χρησιμοποιείται για να "καμουφλαριστεί" η λέξη. Δεν έχει σημασία το πως είναι γραμμένο, αλλά ποιο είναι το νόημα του.
•   Το Ofd.gr διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί να διαγράψει χρήστες ή μηνύματα από την βάση δεδομένων του για να κρατηθεί η λογική συνέχεια των θεμάτων.
•   Απαγορεύονται οι συζητήσεις περί εσκεμμένης κατάχρησης της εγγύησης προϊόντων (ερωτήσεις/προτροπές σχετικά με σκόπιμη καταστροφή υλικού με απώτερο σκοπό την αντικατάστασή του).

Υπογραφές (Signatures)

Κάθε μέλος μπορεί να δημιουργήσει την προσωπική του υπογραφή η οποία θα συνοδεύει κάθε μήνυμα στο forum. Οι υπογραφές των μελών θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους ακόλουθες κανόνες προκειμένου να είναι αποδεκτές.
•   Οι υπογραφές κειμένου δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 4 γραμμές. Κάθε υπογραφή μπορεί να περιέχει 1 εικόνα με διαστάσεις όχι μεγαλύτερες από 600(width) x 82(height) pixels και μέγεθος 35kbytes.
•   Στις υπογραφές επιτρέπονται παραπομπές(links) που οδηγούν στο Ofd.gr, σε ιστοσελίδες με αποτελέσματα bench (orb, hwbot) ή σε ιστοσελίδες οι οποίες έχουν εγκριθεί από την ομάδα του Ofd.gr. Παραπομπές σε προσωπικές ή σε μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιστοσελίδες ΔΕΝ επιτρέπονται. Αυτού του τύπου οι παραπομπές μπορούν να καταχωρηθούν στο αντίστοιχο πεδίο του πίνακα ελέγχου.
•   Απαγορεύεται ρητά η διαφήμιση εμπορικών ή μη προϊόντων και υπηρεσιών μέσω links ή banners τοποθετημένα στην υπογραφή. Σε αυτή την περίπτωση οι υπογραφές θα αφαιρούνται με ταυτόχρονη ειδοποίηση του παραβάτη.
•   Απαγορεύεται ρητά η χρήση υπογραφών που σχετίζονται με αγορές/πωλήσεις προϊόντων. Για αγορές/πωλήσεις υπάρχει σχετικό υποφόρουμ.
•   Οι υπογραφές θα πρέπει να ικανοποιούν τους γενικότερους όρους πρόσβασης και χρήσης τουOfd.gr. Στην αντίθετη περίπτωση οι Administrators/Moderators έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν την υπογραφή ή ακόμη και να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του μέλους (ban).

Οι σύνδεσμοι (links) που βρίσκονται στο Ofd.gr πιθανόν να σας μεταφέρουν εκτός του δικτύου του. Στην περίπτωση αυτή το Ofd.gr δεν αποδέχεται καμία ευθύνη για το περιεχόμενο, την ακρίβεια, τη λειτουργία, καθώς και για τυχόν μεταγενέστερες αλλαγές στα sites αυτά.

Δικαίωμα τροποποίησης/ανανέωσης όρων & προϋποθέσεων

Το Ofd.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους όρους πρόσβασης και χρήσης.